Recept 1 db 23 cm átmérőjű tortakarikához

Felvert lap

300 g tojásfehérje( kb. 10 db)

300 g cukor

260 g enyhén pörkölt darált dió

20 g liszt

A tojás fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd belekeverjük az összekevert lisztet és diót. A masszából öt lapot kenünk zsírozott lisztezett tepsire, és kisütjük 210 C-fokon 10 perc alatt.

Krém

250 ml tej

Negyed vaníliarúd kikapart belseje

125 g cukor

5 db tojás sárgája

50 g enyhén pörkölt darált dió

300 g vaj

50 ml rum

A tejet felforraljuk a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojással kikevert cukrot, és 85 C-fokig hevítjük, folyamatos keverés mellett. A tűzről levéve hozzáadjuk a diót. A langyosra hűlt főzetet kihabosítjuk a vajjal és a rummal.

Töltés

A krémet 4-felé osztjuk és az öt lap közé töltjük egyenletesen.

A kidermedt torta tetejét lekenjük forró lekvárral, és áthúzzuk 40 C-fokos fondánnal, amibe csokoládéval pókháló mintát spinelünk.

 

A torta oldalát dióval panírozzuk.